Povestea tuturor

air-air-balloon-balloon-clounds-Favim.com-1272640

 Daca vrei sa afli cine esti intreaba-i pe ceilalti. Vei vedea ca nu poti sa intrebi o singura persoana ca sa afli cine esti. Fiecare persoana vede un anumit lucru la tine, si de asemenea fiecare persoana te va percepe diferit, dar toate aceste pareri si opinii sunt ca un puzzle care formeaza un tablou ce ilustreaza  felul in care actiunile tale influenteaza lumea inconjuratoare. 

Iti place cum esti perceput? Este acest lucru ceea ce ti-ai dorit?\ Oricum ar fi, realitatea inconjuratoare este ceea ce ti-ai creat tu singura cu buna ta vointa, viata ta este opera de arta.

Dar stii care e adevarul? Frica te impiedica de multe ori sa vezi lumina. Lucrurile nu sunt intotdeauna usoare si frumoase, mai exista si suferinta pe lumea asta, exista pierdere, moarte, boala, saracie, iar toate aceste lucruri ne provoaca o imagine asupra desertaciunii vietii, ne creeaza o stare de disperare si turmentare interioara spre a bloca momentul prezent, spre a-l impiedica sa mai curga in fluxul normal, pentru ca urmatorul s-ar putea sa nu mai fie la fel de bun. In toata aceata invalmaseala in care ne impinge lumea in care traim, ajungem sa ne concentram asupra detaliilor micute din  care cotidianul este format  si punem in balanta toate micile multumiri si nemultumiri, iar pe acestea ajungem sa le privim ca pe tabloul de ansamblu al vietii noastre, cand lucrurile ar trebui sa stea de fapt invers. Ar trebui ca oamenii sa isi curete paienjenisul din fata ochilor si sa priveasca spre orizonturi mai largi, sa cuprinda cu totul imaginea vietii lor, si apoi sa observe cum aceasta se rasfrange si in micile detalii.

Atunci cu totii am scapa de frici si nemultumiri, pentru ca am vedea, chiar si numai pentru o secunda, ca vietile noastre sunt desavarsite, pentru ca urmeaza cu atentie  planul spre cine am fost meniti sa fim, si ce fel de persoana am fost meniti sa fim.

Nu ma pot opri sa va iubesc pe voi toti, pentru ca stiu ca fiecare persoana este o piesa din acest mare puzzle care este viata si fiecare persoana actioneaza in felul sau spre a exprima aceasta desavarsire, constient sau inconstient, si adevarul este ca nu poti schimba ce vad ceilalti in tine, pentru ca este ilustratia vadita a lucrurilor pe care a trebuit sa le faci pentru a te apropia de tine insati,dar poti imbunatati aceasta imagine atunci cand esti gata sa o accepti si sa te accepti pe tine  insuti asa cum esti, fara sa-ti fie rusine sa te exprimi liber. sa nu-ti pese ce cred altii despre asta, pentru ca oamenii adevarati asta vor iubi si aprecia acest lucru cel mai mult la tine.

10 gânduri despre &8222;Povestea tuturor&8221;

 1. Dacă vrei să aflii cine ești, nu întreba pe ceilalți. Sau, cel puțin, nu pe oricine. Oamenii nu te percep neapărat așa cum ești cu adevărat. S-ar putea să fii dezamăgită să aflii cât de puțini te cunosc în profunzime și câți îți vor răspunde sincer. Dacă vrei să aflii cine ești, privește-te în oglindă! Dar fă-o cu ochii critici ai sufletului, iar reflexia nu va fi niciodată mincinoasă

  Apreciază

  1. e adevarat ca lumea nu percepe mereu ceea ce vrei tu sa inteleaga despre tine, dar reflexia e si mai mincinoasa. o prietena a zis odata ca daca te uiti in oglinda si te recunosti, atunci trebuie sa stingi lumina si sa te mai uiti odata

   Apreciază

   1. Interesantă percepție. Eu nu am întrebat niciodată pe ceilalți cum sunt, poate pentru că n-am avut încredere că mă cunosc cu adevărat.

    Apreciază

 2. I have never met anyone whose life is perfect. I used to think that rich people had perfect lives, but all you have to do is pay attention to the rich (and famous, even) to see that it’s not so.

  I think something my wise old grandmother said is relevant: „Life is a journey, not an end. Enjoy the journey.” Once I understood that, my life was at least acceptable and fun, if not perfect.

  Apreciat de 1 persoană

  1. I undertand it. I just started reading a book called „The tibethan book of life and dead” by Sogyal Rinpoche and till now it’s very interesting because it says how people in the modern society were taught by mass-media to replace the idea of a soul that can feel joy by increasing and developing itself to a lower kind of soul that only finds joy in increasing and developing the conditions of the body and the material world it lives in.This tend to suck the life out of us, and even though people became more spiritual in the past few years, we still have a big tendency to report to the materialism we grew in. But in time people will learn more and more not to judge the quality of life by the material posessions but by the beauty and the value of the present moment, and will understand that happyness is not a purpose but a state of living

   Apreciază

 3. Este frumoasa aceasta imagine a baloanelor multicolore care se inalta catre cer. Ele sunt ca si viata noastra, intr-o continua ascensiune , frumoase si colorate. Chiar daca norii de deasupra lor sunt cam negri, ele zboara la fel de semete si coloreaza cu farmecul lor intunecimea norilor…La fel si gandurile noastre: sunt ca niste baloane colorate, care uneori intalnesc intunecimea norilor, dar prin frumusetea si coloritul lor reusesc sa risipeasca norii si sa transforme cerul intr-o mare de culoare…

  Apreciază

  1. Chiar daca ti se pare ca cerul este acoperit de nori negri, cand reusesti sa zbori deasupra lor descoperi ca cerul este infinit si prezenta norilor negri nu poate sa influenteze cu nimic limpezimea acestuia…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s