Compunere argumentativa de catre Miruna Pandele din clasa a opta cu referire la poezia lui Lucian Blaga, „Umablam pe camp fara poapas”, (fiti atenti cat de frumos se exprima si cum transforma o banala compunere argumentativa int-un adevarat monolog pe tema vietii si a omului)

In poezia sa,”Umblam pe camp fara popas”, Lucian Blaga surprinde omul,, care apre ca o mica, infima si efemera parte a universului coplesitor,Acesta pare minunat de puterea stelelor, a cerului a noptii, pe care ar vrea sa le prinda in deplinataea lor, dar le cuprinde numai stralucirea.Singura parte a universului pe care omul poate fi sigur ca e capabil sa o schimbe este el insusi. Fiind o simpla fiinta trecatoare, el isitraieste viata inconjurat de lumea ce il acapareaza si il transforma, schimbandu-i viziunile,gandurile si ideile pana cand acesta devine uniform, comun si obisnuit, iar cei care isi pastreaza opiniile si sentimentele devin artisti. In fata universului, toti suntem egali, milioane de oameni, de componente ale unei singure lumi in cea mai mare parte necunoscuta. Cateodata incercam sa iesim in evidenta, sa spargem bariera inferioara a obisnuitati si sa devenim ceva special, deosebit si original, si atunci creem, iar creatia noastra ne distinge, ne face diferiti si ne aduce la suprafata identitatea, reproducandu-ne ca persoane diferite, cu mai multe sau mai putine lucruri in comun intr-un univers strain in care ne luptam sa ne afirmam si sa coexistam cu noi insine.

4 gânduri despre &8222;&8221;

 1. Miruna,
  Inainte de a comenta, am recitit poezia la care faci referire.
  .Poate ca ai dreptate.
  Dar mi-a impus aplecarea ta asupra vibratiei fiozofice a poetului.
  Asta, ma face,sa cred ca esti o fiinta demna de admiratie.Sau am gresit, esti Bianca? 🙂
  Onu

  Apreciază

   1. Multumesc, Bianca, pentru raspuns.
    Este meritoriu, si pt tine, gestul de a o fi recomandat pe Miruna, ca pe un spirit onest si rafinat. Si mie mi-a impus gandirea ei
    Cred ca si tu, esti o fata tare buna.
    Un 1Mai frumos, fara prejudecati politicianiste!

    Onu

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s