Luminile Mecanice

Rosu, verde, alb. Albastru, mov, roz. Si galben. Dar niciodata auriu. Niciodata esenta. Numai luminile mecanice ne mai ghideaza viata.  Prin geamurile caselor, pe panourile publicitare, luminand exteriorul cladirilor. Masinile gonesc formand retele de lumina mecanica. Stalpi de care sunt agatate la fiecare doi pasi, chiar si in locurile mai pustii.  Azi ne orbesc luminile mecanice.

Initial oamenii le-au creat ca sa se fereasca de fantasmele noptii. Oamenii sunt creaturi domnite de Soare. El le ofera energia si ratiunea de a trai… Sau cel putin asa obisnuia sa fie: Soarele era sursa noastra de viata. Iar noaptea…noaptea era un vid pentru noi, dincolo de puterea noastra de intelegere.  In ea traiau creaturi ciudate, irationale si vrajite. Noaptea toate fiintele Soarelui se ascundeau si isi puneau sufletul la adapost in timp ce tenebrele Lunii le vanau si le ispitau prin dansul lor etern amagitor.

Nu si oamenii. Ei vroiau sa cucereasca tot cu mintea lor nelinistita. Ei se saturasera sa fuga de pericolele noptii si de aceea s-au decis  sa o infrunte. Si a fost ca o lupta castigata. A fost o idee buna la inceput da… luminile mecanice.  Chiar credeau ca pot sa ii aminteasca noptii ca lumina isi are vesnic salas in inimile noastre.

Si atunci au putut sa vada pentru prima oare visele lor in fata. Visele… vrajile rapitoare ale fantasmelor noptii asupra oamenilor. Oamenii au devenit fascinati de frumusetea tuturor acestor mistere relevate ale noptii, incat au incercat sa le exploreze  cat mai profund. Intre timp,  energia viselor s-a strecurat cumva si in luminile mecanice, si a devenit un viciu pentru oameni.

Fascinati si intoxicati, oamenii nu s-au mai rezumat la noapte pentru luminile mecanice. Ele erau aprinse si ziua.

Si asa ne-am deconectat noi de la  sursa de lumina care ne ghida cu adevarat, Soarele.  De atunci e ca si cum ne-am fi pierdut esenta, am inceput sa traim din vise care au devenit niste artificii iluzorii ce substituie adevarul despre noi. Vise, intr-adevar, frumoase, dar care nu se vor indeplini niciodata. Am dat noptii puterea de a avea lumina , am dat noptii puterea de a se juca cu constiinta noastra.

Azi lumina din sufletele noastre este mecanica.IMG_7201

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s