Noaptea vrajitoarelor

e9799ec287794f157ea49fde52068019

Ilustratie de Edith Waddell

Partea a doua: Povestea si cartea

Trecusera ani de cand Angela si tatal ei locuiau in valtoarea lumii.

Era o fata simpla acum, fata vidului gri. Se ducea la scoala, printre oameni. Sensurile in care era invatata sa creada nu se potriveau cu mintea ei colorata, avida dupa magie. Ei ii placea sa se piarda in nori, in stele. Nici macar nu le dadea sensuri, doar se pierdea in senzatiile de liniste pe care i le ofereau.

Dar senzatiile se estompau din ce in ce mai mult. Deja la 12 ani, cand una dintre acele stari a cuprins-o, nici nu mai stia cu ce sa o asemene.

Dar s-a lasat cuprinsa cu bucurie de calmul feeric. Era doar o pustoaica, ascultand muzica in camera sa, cand s-a intamplat. Parca dintr-o data lumea sentimentelor a inceput sa se dilate, si sa capete caldura unei multumiri reale, lipsite de sens.

Nici nu stia ce sa observe mai intai prin filtrul acelei senzatii. S-a dus la geam, a privit luna, i-a multumit ca e acolo, apoi s-a asezat in pat, holbandu-se la tavan.

Si-a imaginat viitorul, nu putea sa si-l portretizeze exact, cu caile sale, si-a imaginat doar pe ea si noaptea, si sentimentele pe care le-ar fi avut. Nu era nimic clar, dar clipele astea dilatate sunt de fapt porti catre amalgamul tuturor viselor, si o senzatie de moleseala fizica te impiedica sa analizezi vreunul.

Prin perioada aia s-a apucat sa scrie o poveste intr-un caiet. Era o poveste fantastica, despre o fata care descopera in podul casei un jurnal din care afla ca este copila unui inger, de fapt.  Si, mai tarziu, descopera ca are puterea sa transforme in realitate tot ce scrie.

Cand a citit mai tarziu acea carte, nu a vazut legatura cu povestea. Era o carte foarte groasa si stranie, cu coperti verzi si ilustrata cu stele, luata la plictiseala din biblioteca din birou. Ce a citit Angela in ea, numai lucruri foarte ciudate, zici ca era tot un fel de fictiune fantastica, dar autorul insista ca sunt reale.

-Hei, ce citesti acolo? a intrebat Elvira, intrand furtunoasa in birou.

-O poveste, am gasit-o in biblioteca.

-Las-o, nu-i pentru tine, i-a trantit Elvira, iesind din camera cu cartea smulsa din mainile fetitei.

Zilele au trecut, dar Angela nu a uitat de carte, avea pasaje din ea notate in carnetele, si incepuse sa creada in tot ce scria acolo. Pe langa toate astea, pustoaica a inceput sa aiba stari din ce in ce mai ciudate, pe care si le putea explica mai tarziu cu anumite pasaje ramase din carte.

De exemplu, a inceput sa aiba un alt tip de stari stranii, atunci cand un gand despre ce urma sa se intample o lovea cu putere, si un timp mai tarziu, in decursul aceleeasi zile, lucrul se intampla exact asa cum si-l ganidse. A aflat ca acest sentiment se numea premonitie.

Dupa un timp i-a povestit Elvirei ce se intampla cu ea. Elvira era in fata oglinzii, se machia si tacea. Angela a vazut pe fata femeii o grimasa, dar, vazand ca aceasta nu raspunde, nu a mai zis nici ea nimic si a plecat.

-Angi, sunt dezamagit de tine, i-a spus tatal ei a doua zi.

-De ce, tata? a intrebat uimita copila.

-Cum de ce? Pentru ca ai fost in stare sa ii vorbesti asa sotiei mele.

– Dar ce i-am zis asa rau?s-a mirat ea si mai tare.

-Angela, nu te mai preface…

Asa au urmat si restul zilelor pe care Angela si le-a petrecut in imparatia din valtoarea lumii. Elvira nu ii vorbea deloc, dar seara se trezea cu tatal ei la usa camerei, certand-o.

Pana la urma, tatal a decis ca nu mai poate sa traiasca in necazul pe care cele doua i-l provocau zilnic, si,intr-o dimineata, ca ar trebui s-o trimita pe Angela sa locuiasca cu mama ei.

Supararea stransa in Angela din cauza mustrarilor a culminat in acea zi, si dupa mai multe ore de plans ca in ultima perioada, a hotarat sa arda toate insemnarile pastrate din carte si sa uite tot ce invatase  din ea, considerand a erau doar bazaconii si ca fusese prea credula.

Si sa nu mai scrie nimic niciodata.

Prima parte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s