Oameni de oglinda veneau sa o reflecteze. Era miza cea mare intr-un joc de poker, cea ce fusese odinioara tot o oglinda, dar viata o lovise atat de tare ca se sparsese in mii de cioburi. A ascultat atata algoritmica altora, ca a ajuns sa isi tradeze religia dupa care ii era modelat sufletul. Traise definindu-se prin gloantele pe care le stransese in ea insasi. Dar intr-o zi un inger a coborat din cer sa-i unga ranile de pe corp, iar ea a decis sa nu-si mai mutileze sufletul.

Pacat ca linistea nu a durat mult, un alt cosmar trebuia sa se nasca, pentru ca stelele stralucesc doar pe intuneric, pentru ca nu esti cu adevarat bun daca esti bun numai in mijlocul binelui.

Fatalista in rastalmacirea propriilor sale experiente, se imbata cu iluziile oamenilor de oglinda, in timp ce acestia se pregateau sa o masacreze.

Dar cum sa-i fie potrivit sa vada prin ochii altora, daca-i avea pe-ai sai? Cine era ea, daca nu era nici oglinda, nici trecut? Incepuse sa isi caute samanta pe la radacini. Credinta era singura sa pluta de salvare in marea de sentimente delirante.

Se produsese o cursa contra cronometru in care culorile mastii sale se topeau, si chipul din spate era ravasit de furtuna. In timp ce caminul pe care si-l cladise se darama in fata ei, isi spunea ca totul e spre bine, doar viata e o calatorie ce trebuie lasata sa curga.

In tot acest timp, spiritul, ce ii scrisese destinul in praf de stele, respira.

In lumea spirituala, timpul trece altfel. Nu e masurat prin ceas, ci printr-o clepsidra, in care fiecare particula de nisip e un lucru ce trebuie infaptuit in lumea de jos. Cand ultimul fir de nisip s-a scurs, clepsidra este intoarsa, si sufletul straluceste soare, salutand zorii unei noi constiinte, o noua respiratie.

Cand clepsidra s-a intors, ea a putut sa puna cap la cap piesele puzzle-ului la lumina zilei. A inteles ca e propria promisiune indeplinindu-se. A devenit o vrajitoare, detinand controlul asupra tenebrelor.

4 gânduri despre “Oameni de oglinda

  1. Am fost dintotdeauna fascinat de vraji si vrajitoare, de ocultism, paranormal si inexplicabil. Acum, când am ajuns sa cunosc aceste ‘trucuri’ utilizate de înteleptii lumii, realizez cât este de superba viata, atunci când ti-ai încredintat viata Celui Ce Este Iubire, care creaza, dirijaza si tine sub controlul Sau absolut, Universul infinit cu toate framântarile interioare incomprehensibile de perceptia omului muritor.
    Bucurii si pace eterna în Suflet, draga Bianca !

    Apreciat de 2 persoane

    1. Multumesc, Iosif! Intr-adevar, la vie est belle cand iesi din cutia mica a ego-ului si privesti intr-o perspectiva mai larga. Nici durerile nu mai sunt capat de lume, si poti sa zambesti in fiecare zi cautand sa te inalti din orice hau mai intai cu gandul, ca stii ca dupa va urma si lumea sa se muleze dupa energia ta. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s