Intuiție

Există o cale de a te cunoaște pe tine însuți și de a cunoaște drumul. Există o voce in noi, ce o percepem prin senzații și simboluri- atât de apropiate de sufletul nostru, că ne oferă bucuria de a simți că aparținem de noi.

Poate suna straniu- dar nu aparținem de noi mereu? Adică, poate ați răspunde, tot ce facem, tot ce ne dorim, tot ce învățăm, totul pentru care muncim, este ca să ne definim și îmbogățim pe noi. Încercăm din greu să ne ridicăm cât mai sus în societate, să avem venituri care ne permit o casă mare, comfort, lucruri frumoase, vacanțe cât mai plăcute și interesante…. Încercăm din greu să fim văzuți cât mai bine, să fim admirați cât mai mult, să dăm check-in-uri peste tot….

Dar nu cumva ne pierdem pe noi în această cursă? Nu cumva ajungem să ne stresăm, să judecăm mai mult, să ne enervăm mai repede, să fim geloși și să ne simțim uneori frustrati pe propriile vieți?

Nu cumva ajungem până la urmă să ne umplem viețile de zgomot care să înghită reproșurile față de noi ce nu încetează?

Există reproșuri în noi pentru că această alergătură de a te defini prin agoniseala ta nu se termină niciodată. In acest ciclu samsaric, odată ce ajungi la un scop, el nu pare că a împlinit dorul după care plecasei și continui să vrei mai multe, să te dorești mai sus.

Dacă este așa, poate ai ajuns să crezi mai mult în idealurile societății decât în pacea ta. Poate ți s-a părut că fericirea nu merită asociată lucrurilor simple, și nu ți-ai permis să simți bucurie până nu atingeai un obiectiv. Poate ai despicat mereu firul în patru, avid după cunoașterea sublimă, crezând că ea se ascunde în spatele a mii de cărți, și niciodată în simplitate.

Nu-ți face griji. Este o voce în tine, care, chiar și daca acum este un ecou slab de departe, ce îl ignori pentru ca nu mai crezi de mult în el, așteaptă să îți releve magia din tine o data ce îi dai putere. Se numește intuiție.

Ea te va face să simți din nou că aparții de tine. Te va învăța universul tău, felul în care tu funcționezi, și va fi minunat. Poate chiar îți va debloca fluxul artistic. Sau te va face să descoperi artă în tine.

Dar ca să-l auzi, trebuie să îți golești mintea. Ia o pauza de la alergătură- fără să ți-o programezi pe ceas și să te uiți la cât e ora la fiecare câteva minute. Eliberează-te de griji si probleme de rezolvat. Doar bucură-te că exiști. Și ascultă-te. Cere-ți iertare față de tine, dacă e nevoie. Plângi pentru durerile tale, dacă e nevoie. Stai în tăcere. Sau fă ceva ce ți-a plăcut mereu. Și lasă-ți sufletul să se regenereze.

Vocea, cu timpul, se va simți din nou puternic. Și dacă o vei asculta, te vei bucura din ce în ce mai mult de sentimentele și imaginile cu care vine. Pentru că, centrat în tine, vei descoperi așa de multe despre miracole, și lumea nu va mai fi decât terenul tău de joacă.

14 gânduri despre &8222;Intuiție&8221;

 1. Trebuie sa existe o balanta ! Nu e rau sa iti doresti sa ai o casa, o masina sau mai stiu eu ce, dar trebuie sa existe o balanta intre lucrurile materiale pe care le vrem si chestiile spirituale care ne fac pe noi, oamenii, mai frumosi si mai buni : o carte, un film, o melodie, o plimbare..Important e sa fim echilibrati in tot ceea ce facem !

  Apreciază

  1. Sigur ca da. Extrema pe care poate am atins-o in articol era ceea ce aveam nevoie sa exprim pe moment, am scris in primul rand ca o pilda a zilei pentru mine, iar daca va ajunge la momentul potrivit sa le reaminteasca si altora ce au nevoie, e si mai bine. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 2. Nici incuiata. Nu sunt o persoana dogmatica, in schimb, cred in ce am simtit, chiar si vag. Si are si stiinta rolul ei in a ne usura vietile, dar uneori parca teoriile lorsunt prea radicale, parca prea diseaca totul fara sa aiba incredere in nimic, parca prea isi dau cu teoriile lor contradictorii cap in cap, parca raman cu mai multe intrebari decat raspunsuri, oricum, si parca prea vor sa ne dezumanizeze.

  Apreciază

  1. Eu nu sunt nici religios si nici dogmatic,
   Poate putin mai copt si mai… tomnatic.
   Trecut prin valea umbrelor minciuniilor, al noptii,
   Eliberat de de Adevar, iesit din labirintul mortii.

   Chiar daca Adevarul la-nceput e dureros,
   Si ranile din Suflet simti ca te doboara,
   Te raportezi în trup, la trupul lui Hristos,
   Stiind ca trupul material e necesar sa moara.

   Viata pe pamânt, în trup, e scurta, relativa,
   Imprevizibila si plina de capcane nevazute.
   Doar Duhul Sfânt ne reveleaza lucruri cognitive,
   Ascunse de cei rai si ignoranti…necunoscute !

   M. Eminescu a înfierat toate religiile, filosofiile si politica vremii, considerându-le „Epigonii”, imitatii ipocrite (pagiate) ale valorilor geniale, absolute. Am subscris si subscriu exprimarii versurilor lui dintotdeauna.
   O zi minunata, draga Bianca !

   Apreciat de 1 persoană

 3. Psihologia cognitiva si în special modelarea neuromimetica este paradigma moderna al noului sistem de valori psihosomatice. Intuitia este instinctuala, primara, cauzata de efectele exterioare într-un anumit spatiu-timp, pe o frecventa relativa, joasa, terestra, incerta si imprevizibila.
  O seara magica, draga Bianca !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Si presupun ca nici tu nu esti de acord cu toata abureala asta stiintifica. Oricat as vrea sa o cred intru totul, am avut experiente care pentru mine au fost dovezi ca exista mai mult decat lasa sa se creada stiinta. Si pot sa ma laud ca nu sunt nici proasta, nic

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s