Catre Kali

42421129_317194512195567_1155554315264327680_n

Kali, Divina Mama ce moartea respiri si sabia cu care tai o numesti timp, de putin timp ti-am recunoscut chipul, dar de atunci stiu ca tu m-ai cunoscut dintodeauna, ca umbra a pasilor mei, tu, sarpele ce doarme incolacit la baza coloanei mele.

Tu, Zeita Kali, esti forta din spatele vesmintelor mele negre. Prin tine, am pierdut oameni si sanse, atat de iubite in sufletul meu, ca nici nu puteam concepe ca le pot pierde vreodata. Dar, pe-atunci, privind in jurul meu, totul parea hazard, nu gaseam vreo vina pentru suferinta mea, vreun sens pentru decaderea mea.

Mi-ai luat, una dupa alta, tot ce ma definea, ai distrus, cioburi si cioburi, vechiul meu chip de lut, lasandu-ma sa ma intreb cine sunt.

Si, de aceea, iti multumesc, Mareata Kali, ce nu ceri ca ofranda nici ghirlande de flori, nici pioase rugaciuni pentru lista noastra de iluzii. Tu nu te multumesti cu posturi si zile de odihna.  Tie iti sunt recunoascatoare, draga Kali, aceea ce vrea direct sacrificiu total.

Caci furia ta este focul purificator, prin care nu vrei suferinta, ci dansuri in mijlocul haosului. Spargandu-mi masca de lut, m-ai invitat de fapt sa cobor in suflet, sa aprind lumina in el, si sa culeg de acolo toate ideile moarte de care ma agatam inca.

Doamna razbunatoare a cerurilor, iti multumesc ca m-ai facut sa realizez cat de strans ma legasem, cu ate rosii, de amintiri. Atat de strans, ca ritmul vietii nu mai circula prin mine. Mi-ai aratat cum destinul ma poarta ca o frunza in bataia vantului, prea ocupata fiind sa ratacesc, precum o umbra, prin trecut.

Iar acum sunt mai vie si mai completa ca niciodata, ca un phoenix ce renaste din cenusa.

Dintre toate cele 9 arhetipuri in care Shakti ia forma, tu mereu m-ai ales sa-mi fii calauza, Kali.

Tu , puternica Zeita a mortii si renasterii, la gat ti-ai facut un lant din  toate partile de mine ce le-ai omorat. Pot distinge, printre craniile de la gatul tau, pe cel al unei fetite ce-ar fi putut sa zboare, dar a ramas pe pamant, fascinata de luminile orbitoare ale iluziilor. De cealalta parte, vad teasta unei tinere ce, candva, zadarnic statea noptile treaza, straduindu-se sa acopere cu zgomot inspaimantatoarea gaura neagra ce ii devenise tot pantecul.

De acum, Cosmica Mama, iti voi urma devotata calea ce mi-ai trasat-o, o oglindire a luminii tale voi fi, cantandu-ti numele in pieptul meu deschis. Kali, calauzeste-ma tot mai departe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s