Cub rubik (2)

Vreau să vorbesc un pic despre acei oameni care simt mai mult decât pot să spună în public. Cei ce îți trosnesc autostrăzile neuronale, fie că fac muzică, dansează, scriu pictează sau orice alt mod de a-și alambica sufletul, creând forme noi din cenușa celor vechi.
Ei lucrează în tăcerea atotcunoscătoare a nopții, când restul dorm în tihnă. Ei vă simt poveștile dilatate în imagini vizuale, și cum vă ascultă întâmplător, își lărgesc antenele, să capteze dincolo de frecvențele pânzei de păianjen a lumii. Sinestezie, că fac din artă oglinzi. Transcendență, că prin această karmă de a absorbi viața în mult prea multe semnificații, ei se deschid deasupra aparențelor, către marea inconștientă, unde durerea bate fluviu în zidurile ego-ului, dorind să surpe la suprafață.
Așa sunt artiștii. Ei nu cunosc, dar știu.
Ochii mei au văzut pe zid acel simbol straniu al primului Cuvânt, care a făcut și desfăcut lumi. Când am respirat din nou visele hipnotice, iluzorii, ale lumii, am adormit sub vălul de uitare. Acum reinterpretez la infinit un ciob din imaginea primordială.
Acum poveștile pe care le cânt Povestitorului au o țesătură mult mai complexă, foile mele sunt pline de răsturnări de situație, și viața mea pare că are o șansă destul de mare să rețeasă firele din rețeaua timpului. Povestitorul stă înmărmurit ca un spectator în mrejele mele.
În final, mai vreau să zic atât: dacă credeți că admirați un artist, de fapt el vă admiră pe voi. Și dacă credeți că un artist, pentru că își pune sufletul pe tavă în operele lui, poate fi citit ca o carte deschisă, din contră, el vă citește pe voi.

4 gânduri despre &8222;Cub rubik (2)&8221;

    1. Multumesc! Cred ca oricine simte înclinație spre artă o poate îmbogăți. Si oricine isi aduce contribuția e important, oricât de mică ar părea. Lumea se construiește cu toți oamenii impreuna, fiecare pune cate o cărămidă.🙂

      Apreciat de 1 persoană

    1. Presupun ca totul se cladeste pe acele arhetipuri inițiale în care noi am cautat sa ne intelegem esența. Cred ca, până se schimba lumea, va fi reinventata de mii de ori în mintea, omului, ființa artistică și gînditoare, care are nevoie de bogăție în ceea ce noi am numit spirit, si in ceea ce noi am numit suflet.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s