Către curgerea cosmică

Uneori, răgetul din mine surpe cu intensitatea unui vulcan, distrugând tot în jurul lui. Uneori, violența mă aprinde în nuanțe de foc. Cu cât mă concentrez mai mult pe durere, răsucind cuțitul în rană, obsedată de aceeași idee, prezentă doar în trecut, blocată pe aceeași perspectivă.

Vreau să gust cât mai tare din rău, mă afund adânc în propŕiile tenebre, am fluviu de emoții curgând prin mine ca sânge negru.

Nu pot opri haosul când apare. Mă convertesc la proprii demoni dansând prin furtună. O puștoaică soră cu Kali se dedă întunericului ce țipă mai tare ca vocea rațiunii, șoptind obsesiv mantre către Tara.

Dar, până la urmă, de ce să cred că durerea e un lucru rău?

Mereu mi-a curs esență de Kali prin vintre. Sunt sadică după durerea care mă distruge, dar reinventează, care-mi golește placul solar și îmi umple sufletul.

Chiar acum, Kali cântă prin celulele mele deschise. Pe vibrația ei, Kundalini se ridică.

M-am născut sub steaua distrugerii.

Sunt vegheată de zeița a cărei atingere spulberă toate iluziile prin care rătăcim.

Ea ne învață despre tenebrele noastre, căci numai așa le putem depăși.

Ea îmi dă superputere, în timp ce toată viața mea e pusă la bătaie, îi aparține ei până la capăt.

2 gânduri despre &8222;Către curgerea cosmică&8221;

  1. „Asa cum toate culorile dispar in negru, asa toate numele si formele dispar in ea”
    „Kali si-a inceput dansul in viata ta pentru a-ti spune ca este timpul sa iti infrunti toate temerile. Tot ceea ce pandeste rauvoitor, fie adanc ingropat in constiinta ta, fie apropiat tie, trebuie privit patrunzator in ochi si adus la lumina constiintei. Reusesc oare temerile tale sa te avertizeze asupra locurilor, lucrurilor si fiintelor periculoase? Sau, mai curand, temerile te impiedica sa dansezi dansul tau, sa iti traiesti viata, sa creezi impreuna cu Creatia? Zeita vine sa iti spuna ca dansul tau este necesar ca parte a atotcuprinzatorului Dans al Creatiei. Atotcuprinsul capata vigoare cand iti revendici partile din tine pe care le-ai cedat fricii. Cele mai multe temeri nu au forma. Dandu-le un nume si aratandu-le ca le recunosti, acumulezi putere. Atotcuprinsul este creat atunci cand iti recunosti temerile si mergi alaturi de ele.”

    Apreciat de 1 persoană

    1. Într-adevăr, Kali este zeița care distruge, dar ce distruge ea sunt bariere care împiedică să intre lumina. Da, de multe ori frica este lipsa luminii. Kali este însăși energia Kundalini ridicandu-se prin noi când renunțăm la limitări. Uneori, totul vine de la sine, alteori, poti mistic si poetic sa te înclini acestei fațete în care uneori Shakti se îmbracă, găsind în ea sens pentru toate întâmplările neprevăzute prin care soarta iti ia ceva, doar pentru că te ținea pe loc, doar ca să devii mai mult decât atât.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s