Nu e c-an povești

Vorbești tare și mult, mă întrebi lucruri personale, dar de ce cauți să fii sinceră? Chiar crezi că-mi pasă cine e tac-tu și după cine plângi când nu ești cu mine? Toate dramele vieții tale, înșiruite pe foi, vrei să fii vulnerabilă în fața mea, dar să-ți spun ce, ești cam mică dacă încă te mai lași impresionată așa repede.

Liniștește-te, eu am văzut destule, și n-are de ce să îți fie frică. Hai să deschidem sticla de vin, povestea noastră va rămâne între așternuturi. Așa, nu vei avea de ce să îți pară rău a doua zi, după ce pasiunea din noi va fi ars ca o țigară.

Știi și tu, uneori iubirea se termină odată cu sexul. Și, atunci, nici n-are de ce să fie altfel. Nu mai crede toate vrăjelile, fără Feți Frumoși și alți cai verzi pe pereți, când o să te mai plimbi prin lume încă un pic o să înțelegi. Că și ca tine am mai văzut. Că lucrurile n-au de ce să fie așa impresionante.

Nu e c-an povești, nu e cum crezi tu că e.

Crezi că sunt prostul tău, și că e cazul să mă minți? Ce sunt pentru tine? Doar o secundă din viața ta, văd prin tine. Dar tu n-ai decât să fii rea, ca și cum nu te frământă.

Nu-mi da totul, nu vreau, am mai cunoscut altele și câte altele…

Nu te supăra, măcar știi să nu te amăgești degeaba, că știi că amăgirea e o pierdere de timp.

Am văzut multe în viață, m-am născut târziu, octombrie rece, și ploua…

Ăsta-s eu, nu băiatul potrivit apărut fix când aveai nevoie de unul.

Dar tu continui să fii optimistă când te uiți la noi, știi că oricum o să găsești altul în nici două zile dacă vrei, pentru că și tu ai inima de gheață.

Se vede în ochii tăi, așa goi și reci, că știi mai multe decât cele de vârsta ta, n-o să te atașezi decât cât e cazul. Ai trăit prea multe ca să nu știi că s-ar putea să te arzi și să îți pară rău după dacă pici. Dar asta îmi place la tine, că ai mintea deschisă.

Păcat că mai mult de atât nu poți fi.

Și nu suntem pe aceeași lungime de undă.

PS: E octombrie, plouă iar, lasă să cadă din cer, să spele culorile rămase de la noi. Oricum totul era de fațadă, ca machiajul de pe chipul tău. Ușor de șters. Degeaba mi-ai promis că vei simți mereu promisiuni în gesturile mele, când ai pus deja pe altul în locul meu. A fost și la mine timp pierdut, chiar de nu ți-am arătat. M-am consumat pentru un suflet care nu-mi era decât o lecție.

Pleci sau stai, nu ai decât, nu mă atașez de data asta. În jurul meu s-a lăsat ceață și când nu e, e doar greață. Așa că mă-nțelegi de ce nu voi rămâne dimineață.

Un gând despre “Nu e c-an povești

  1. Superba si profunda aceasta proza scurta, care reflecta perfect relatiile rezervate, încarcate de scepticism, neimplicare sufleteasca si vulgaritate, lipsite de pasiunea implicarii totale, respnsabile a sentimentelor iubirii adevarate, curate, deschidse, sincere, neconditionate, dintre un el si o ea, o forma limitata la aparente si satisfacerea necesitatilor fiziolofice de suprafata…
    O seara si un Weekend binecuvântat, draga Bianca !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s